Esküvői fotózás

Mielőtt meghoznád a döntést:

Fontos tudni, hogy minden párnak más és más az igénye, ugyanúgy, ahogy fotósok is különbözőképpen dolgoznak, ezért megosztom veletek a rám leginkább jellemző stílusjegyeket, munkamódszereket és szemléletet.

A fotózást megelőzően, legyen az akár egy rövid jegyesfotózás, kreatív esküvői sorozat, netán egy egész estés esküvő megörökítése, elengedhetetlennek tartom a személyes kapcsolatot. A természetes, meghitt és bensőséges hangulatú képekhez nélkülözhetetlen, egy laza, baráti kapcsolat, hogy mindenféle feszengéstől mentesen, magatokat tudjátok adni a fotózások alkalmával és, hogy a minimális legfontosabb irányvonalak megadása után szinte észrevétlenül tudjam rögzíteni a legszebb pillanataitokat.

Az esküvői fotózás azon stílusában hiszek, ami a természetességet a természetes fény felhasználásával is próbálja hangsúlyozni, így amíg a fényviszonyok és a technika engedi, nem használok mesterséges megvilágítást, hogy a fotóim hűen tükrözzék az adott pillanatban átélt hangulatokat és az aktuális fényviszonyokat.

A képek a rám jellemző, egyedi színvilágot minden esetben egy speciális utómunka eredményeképpen érik el.

A fotózások során igyekszem kerülni a sokak által használt, túlságosan beállított pózokat, a legnépszerűbb kliséket, túlszínezett, szenzációhajhász effekteket, és a klasszikus "habos-babos" hangulatú képeket. Sokkal inkább a valódi, rátok jellemző, szívből jövő pillanatokra, őszinte mozdulatokra, pillantásokra, apró, de közeli részletekre, kettőtök megélt érzelmeire fókuszálok.

A fotóim hatása leginkább akkor érvényesül, amikor a stílusban hozzám legközelebb álló, természetességet előtérbe helyező esküvővel (dekor, virág, ruha, helyszín) párosul. Egy számomra nagyon szimpatikus és a munkám során is követendő mondás: A kevesebb néha több...