Rólam

davidkis.com wedding photography


Natural • Wild • Organic • Fun • Boho • Outdoor • Simple • Laugh • Chill • Travel • Adventure ...

 

Így csinálom

Szeretek fényképezni. Élvezetből csinálom, így elsősorban nem is megfelelni próbálok vele a legkülönbözőbb ízlésvilágú emberek igényeinek, hanem sokkal inkább keresem a közös munka lehetőségét azokkal a párokkal, akik hozzám hasonló látásmódúak és a munkáim stílusának és minőségének ismeretében olyan anyagot várnak tőlem végeredményként, ami a rám jellemző stílusjegyeket hordozza.

A fotózások során igyekszem kerülni a sokak által használt, túlságosan beállított, elcsépelt pózokat, kliséket, túlszínezett, hatásvadász effekteket, a giccsbe hajló HDR hatású, természetellenesen tónusgazdag, és drámaira „photoshoppolt” "habos-babos" hangulatú képeket. Sokkal inkább a természetes, rátok jellemző, őszinte mozdulatokra, pillantásokra, az adott pillanat hangulatát idéző részletekre, kettőtök megélt érzelmeire fókuszálok és nem egy-egy ütős képben, hanem képi történetmesélésben gondolkodom. A nyers dokumentáció helyett igyekszem a téma művészibb megközelítésére, és fontosabbnak tartom az érzések, érzelmek megörökítését, mint a technikailag tökéletes, ám sablonos és túlzottan populáris beállításokat. Szeretem ha egy történet úgy van igényesen és szépen lefotózva, hogy később a kép nézőiben nem egy, a háttérből dirigáló fotós instrukciói sejlenek föl, ugyanis én nem egy fotózásra akarom, hogy emlékezzetek, hanem az adott esemény, kaland alkalmával megélt élményeket szeretném visszahozni a képeken keresztül nektek.

A fotózást megelőzően, legyen az akár egy rövid jegyes fotózás, kreatív esküvői fényképezés, vagy egy egész estés esküvő megörökítése, elengedhetetlennek tartom a személyes kapcsolatot. A természetes, meghitt és bensőséges hangulatú képekhez és, hogy mindenféle feszengéstől mentesen, magatokat tudjátok adni a fotózások alkalmával nélkülözhetetlen, egy laza, baráti jellegű kapcsolat és, hogy kicsit megismerjük egymást. Ezek után már a minimális, legfontosabb irányvonalak megadása mellett, szinte észrevétlenül tudom rögzíteni a legszebb pillanataitokat, vagy épp jókat nevethetünk együtt, őszinte vidámságot és jó hangulatot kölcsönözve így a képeknek. Szerintem ettől lesz szép és valódi emlék.

A fényképek a munkáimon tetten érhető, jellegzetes színvilágot minden esetben egy speciális utómunka eredményeképpen érik el. Kedvelem az analóg eljárással készült képek sajátosságait, színeit és szemcsézettségét és ezt próbálom belecsempészni a saját képi világomba is. Nem hiszek a zajszűrésben, és nem követem a valódi, szép, emberi bőr textúra viaszbabává retusálásának trendjét, de igyekszem a zavaró aktuális bőrhibákat megfelelően elfedni. Állandó, a modell személyét és karakterét meghatározó jellegzetességeket, testi adottságokat soha nem változtatok meg, mivel az őszinte képek híve vagyok.

Véleményem szerint a képalkotási folyamat minden esetben akkor fejeződik be, amikor a képek színvilága és hangulata az utómunka végeztével elnyeri az esküvői fotóimon tetten érhető, rám jellemző stílust. Nyers képeket, más szóval félkész munkát soha, semmilyen esetben nem adok ki a kezemből.

A fotóim hatása leginkább akkor érvényesül, amikor a stílusban hozzám közelebb álló, természetességet előtérbe helyező esküvővel (dekor, virág, ruha, helyszín) párosul.

Ha az esküvő szervezésének elején jártok még és úgy érzitek, hogy a stílusotok és igényeitek nem állnak messze attól, amit én is képviselek akkor, szívesen segítek a legmegfelelőbb esküvői szolgáltatók kiválasztásában is, hogy minden passzoljon és, hogy egy összeszokott profi csapat munkája kísérhesse végig a nagy napot.

Ne a szokások, tradíciók és elvárások vezessenek, legyen olyan minden, amilyenek ti vagytok, amilyennek megálmodtátok, hiszen rólatok szól! ;)

 

Árajánlatot kérek