Rólam

davidkis.com wedding photography


Natural • Wild • Organic • Fun • Boho • Outdoor • Simple • Laugh • Chill • Travel • Adventure ...

 

Így csinálom

Szeretek fényképezni. Élvezetből csinálom, ezért elsősorban nem is megfelelni próbálok vele a legkülönbözőbb ízlésvilágú emberek igényeinek, hanem sokkal inkább keresem a közös munka lehetőségét azokkal a párokkal, akik hozzám hasonló látásmódúak és a munkáim stílusának, minőségének ismeretében megbíznak bennem és olyan anyagot várnak tőlem végeredményként, ami a publikált képeimre jellemző stílusjegyeket hordozza.

A fotózások során igyekszem kerülni a sokak által használt, túlságosan beállított, elcsépelt pózokat, kliséket, túlszínezett, hatásvadász effekteket, a giccsbe hajló HDR hatású, természetellenesen tónusgazdag, és drámaira „photoshoppolt” "habos-babos" hangulatú képeket. Sokkal inkább a természetes, rátok jellemző, őszinte mozdulatokra, pillantásokra, az adott pillanat hangulatát idéző részletekre, kettőtök megélt érzelmeire fókuszálok és egy-egy ütős kép helyett, többnyire inkább képi történetmesélésben gondolkodom. A nyers dokumentáció helyett igyekszem a téma bensőségesebb megközelítésére és fontosabbnak tartom a hangulatok, érzelmek megörökítését, mint a csupán technikailag tökéletes, sablonosan beállított, kamerába mosolygós pózokat.

A fotózást megelőzően, legyen az akár egy rövid jegyes fotózás, kreatív esküvői fényképezés, vagy egy egész estés esküvő megörökítése, elengedhetetlennek tartom a személyes kapcsolatot. A természetes, meghittebb hangulatú képekhez és, hogy mindenféle feszengéstől mentesen, magatokat tudjátok adni a fotózások alkalmával nélkülözhetetlen, egy laza, baráti jellegű kapcsolat és, hogy kicsit megismerjük egymást. Ezek után már a minimális, legfontosabb irányvonalak megadása mellett, szinte észrevétlenül tudom rögzíteni a legszebb pillanataitokat, vagy épp jókat nevethetünk együtt, őszinte vidámságot és jó hangulatot adva így a képeknek. Szerintem így lesz időt álló, örök és valódi emlék.

A képek a rám jellemző, egyedi színvilágot minden esetben egy speciális utómunka eredményeképpen érik el. Kedvelem az analóg eljárással készült képek sajátosságait, színeit és szemcsézettségét és ezt próbálom belecsempészni a saját képi világomba is. Nem hiszek a zajszűrésben, és nem követem a valódi, szép, emberi bőr textúra viaszbabává retusálásának trendjét sem, de igyekszem a zavaró aktuális bőrhibákat megfelelően elfedni. Állandó, a modell személyét és karakterét meghatározó jellegzetességeket, testi adottságokat soha nem változtatok meg, mivel az őszinte képek híve vagyok.

A munkám esetében a képalkotási folyamat mindig akkor fejeződik be, amikor a képek színvilága és hangulata az utómunka végeztével elnyeri a fotóimon tetten érhető, rám jellemző stílust. Nyers képeket, más szóval félkész munkát soha, semmilyen esetben nem adok ki a kezemből.

Esküvői fotózás esetén nagyon fontos tudni, hogy egy-egy képanyag hatása, első sorban akkor érvényesül, ha a fotós ízléséhez, stílusához leginkább közel álló esküvővel (dekor, virág, ruha, helyszín) párosul. Ahogyan az oldalon található esküvői fotóimon is tetten érhető, nem titok, hogy legszívesebben természetközeli, esetleg indusztriál helyszínekre tervezett bohém, rusztikus stílusú esküvőket fotózok.

Ha az esküvő szervezésének elején jártok még és úgy érzitek, hogy a stílusotok és igényeitek nem állnak messze attól, amit én is képviselek, akkor ajánlások útján szívesen segítek a legmegfelelőbb esküvői szolgáltatók kiválasztásában is.

Ne a szokások, tradíciók és elvárások vezessenek, legyen olyan minden, amilyenek ti vagytok, amilyennek megálmodtátok, hiszen rólatok szól! ;)

 

Árajánlatot kérek